Градски ученически парламент

Организация
– Градски ученически парламент
Адрес за контакти - Младежки дом - Велико Търново ул.: "Христо Ботев" 15а, стая 306. e-mail: gup_vt@abv.bg, Красин Каракоцев - почетен председател, тел. 0883 357 165; Лилия Енчева - председател, тел. 0882 875712
Брой членове  в организацията - 20 члена
Възрастова група - 14-18 години
Партньори на организацията - Община Велико Търново, Младежки дом Велико Търново, РЗИ Велико Търново
Дейност на организацията - Градски ученически парламент (ГУП) е създаден през 2001г. от група ентусиасти, които искали да помогнат на младите хора в града, като им запълнят свободното време с организирането на различни кампании и спортни събития.
Успешните проекти са много, като някои от тях вече 10 години продължават да съществуват и може да кажем, че живеят собствен живот. Това са Турнира по женски футбол (11г), образователното състезание „Аз съм българче и зная“ (11г), Стрийт парад (6г), Благотворителна кампания за деца лишени от родителски грижи (11г), също така правим и множество благотворителни концерти и мероприятия, посещаваме вече 2 години редовно нашият Старчески дом с кампанията на Българските детски и младежки парламенти „Внуче под наем“ от Календара. Включваме с множество проекти с други младежки организации от Велико Търново и страната.
През 2007г станахме домакини на 7-ма Национална среща на младежките парламенти в България, като тя до този момент остава най-посещаваната със своите 198 участници от 32 града.
За тези 13 години ние се доказахме като една от водещите младежки организации на територията на страната. За напред не мислим да спираме и се надяваме, че още повече млади хора ще прегърнат идеята, че промяната идва от всеки един от нас.
Финансиране  дейността на организацията – членски внос, спонсори, бюджет на Община Велико Търново.
 
 
 
 
 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.