12.02.2014 12:00

„Арт Розалиада – живописен пир на любовта и виното“

За втора поредна година на 14 февруари в изложбени зали „Рафаел Михаейлов“ ще се открие изложбата „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното“. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата и се организира от Факултета по изобразително изкуство на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", с подкрепата на Община Велико Търново. 
В изложбата със свои творби – скулптура, живопис и графика, в които се съчетават Деня на влюбените Свети Валентин и празника Трифон Зарезан участват студенти и преподаватели от Великотърновския университет. Най-добрите произведения ще бъдат отличени със специални награди, съобщиха организаторите.
Куратор на изложбата е гл. асистент Владимир Аврамов от Факултета по изобразително изкуство. “Розалиите са древните тракийски празници на виното, но погледнати в състезателния аспект са благородните принципи на олимпийската надпревара. Оттук е и играта на думи – от розалии и олимпада се получава розалиада. И за да се осъществи синтезът с изкуството, прибавихме арт”, разказва Аврамов.
Откриването на изложбата е в 17:30ч., а след това събитието ще продължи в клуб Мелон с джаз концерт. На следващия ден, 15 февруари, АртРозалиада ще прелее в „Любовен концерт“ под мотото „Започваме с любов и завършваме с вино! Или обратно“. От 17:30ч. в изложбените зали Тодор Котопанов - бас и  Магдалена Василева ще изпълнят произведения на Шуман, Шопен, Джовани Мартини и др.
Събитието е с вход свободен за всички влюбени, както и за жителите и гостите на старата столица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.