13.02.2014 13:41

Доброволческа кампания с апел „Стани съприЩастен” стартира в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година

Екипът на кандидатурата на Велико Търново инициира кампания за създаване на доброволчески корпус. Посредством инициативата в проекта столица на културата ще вземат участие всички хора, които са съпричастни с каузата град Велико Търново да спечели престижната номинация – столица на културата 2019. Мащабната кампания за набиране на доброволци ще придобие статут на обществено значимо и международно отразено събитие.
Посредством опита на градовете били столици на културата през годините Доброволецът и доброволчеството като акт са от важно и сериозно значение за успеха на града, в надпреварата за столица на културата.
Европейският съюз обяви 2011 година за година на Доброволчеството и в нея се включиха милиони хора по цял свят. Те се обединиха в името на това да споделят идеи, да се борят за каузи, да намерят нови приятелства, да споделят различни култури и преживявания.
За Доброволчеството:
Доброволчеството е  начин за подпомагане на местните общности в родината или в чужбина;
Да си доброволец е въпрос на личен избор;
Да си доброволец означава безвъзмездно да даряваш своя труд и в замяна да придобиваш знания и опит;
Да си доброволец означава да прекарваш времето си в дейности, които са приятни, полезни и понякога забавни; дейности, които ти помагат да се развиваш и придобиваш нови умения, да се запознаваш с нови хора и места;
Да си доброволец означава да вярваш в каузата, която си избрал;
Доброволчеството е начин на мислене;
То е безценно.
Доброволците на Велико Търново са:
От целия свят;
От всички възрасти;
Всички, които обичат Старата столица;
Всички, които искат Велико Търново да продължи да се преобразява в модерен европейски град на културата и творчеството;
Всички, които могат да отделят от времето си за града и мястото, в което живеят;
Общност, която работи за и в името на обща кауза;
Хора, които ще продължат да имат водеща роля в живота и развитието на града.
 
Всеки, който желае да се включи в инициативата може да изрази намеренията си на имейл адрес: enlist@vt2019.eu . Доброволецът ще получи пълен достъп до бюлетин, чрез който ще избира конкретна проява или събитие, в което да се включи, както и опция в която да избере по какъв начин може да реализира подкрепата си. За доброволците ще бъдат организирани тематични обучения, дискусии, срещи и кръгли маси.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.