12.02.2014 11:00

Мултимедийният посетителски център със „Златен приз“ от изложението „Ваканция и СПА Експо“

Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ е отличен със „Златен приз“ за „Най-добър атракционен комплекс” на 2013 година. Наградата ще бъде връчена на 14 февруари по време на ХХХI-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” в София. Тя се присъжда за единадесети път от списание „Туризъм и отдих”, съорганизатор на изложението. Златните призове се връчват ежегодно на лидерите, допринесли за развитието на туризма в България за висока култура на обслужването и професионален мениджмънт.  
Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо” тази година се провежда от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център София и на нея старата столица се представя с атрактивен щанд от 42 кв.м., посветен  на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.
В рамките на изложението Общинската агнциия по туризъм „Царевгррад Търнов“ ще представи възможностите за целогодишен културен, конгресен, религиозен и сити туризъм във Велико Търново. Акцент в участието на борсата ще е съвместният проект на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“ по Оперативна програма “Регионално развитие“. В рамките на проекта се представят новите туристически маршрути и атракции в региона, които ще повишат броя на посетителите и продължителността на техния предстой, както и сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони. 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.