13.01.2014 13:30

Бъдещи архитекти работят за кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата

Студенти от университета по архитектура, строителство и геодезия представиха свои курсови проекти, свързани с подготовка кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.
Две групи студенти по архитектура работиха повече от месец по подготовка на проекти, които подпомагат кандидатурата на Велико Търново за най-авторитетният приз в областта на културата в Европа.
Бъдещите архитекти са направили изключително впечатляващи, иновативни и креативни разработки, които ще станат част от кандидатурата на Старата столица на финалният етап от съревнованието за титлата.
Освен архитектурни и урбанистични решения младите архитекти са направили изключително задълбочени и детайлни проучвания на терен. Направили са поредица от предложения за концептуални проекти и конкретни събития, които ще бъдат изключително полезни в процеса на подготовка за документите и програмата за финалното състезание за Европейска столица на културата.
Богато илюстрованият материал на курсовите проекти, придружен с карти, схеми, диаграми, концепциите и проектите за събития, ще бъдат представени в началото на следващото начинание във Велико Търново пред съсловие на архитектите, гражданите и медиите. Двата екипа, изготвили проектите ще се срещнат и с работната група, която подготвя кандидатурата за Европейска столица на културата. Ще бъдат обсъдени възможностите голяма част от предложените от младите архитекти креативни и зрелищни проекти да станат част от кандидатурата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.