08.01.2014 11:30

Започва конкурса за работилници на EASA 2014 Symбиоза Велико Търново

Студентите по архитектура, които подготвят престижното събитие EASA 2014 Simбиоза Велико Търново апелират към всички, които имат креативни идеи и искат да станат съавтори на Асамблеята да го направят заедно с тях.
Предстоящото провеждане за пръв път от 34 години събитие в България е много важна част от кандидатурата на  Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.
Архитекти, експерти, граждани, които имат интерес към архитектурата и урбанистиката ще имат уникалната възможност да станат съавтори на едно невероятно иновативно, пъстро и вълнуващо събитие.
Интересното около EASA 2014 започва - официално е обявен конкурсът за работилници, които ще се реализират в рамките на 34-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура във Велико Търново от 19-ти юли до 3-ти август.
Първият срок за участие е 30 януари, а конкурсът съвсем не е обикновен. Ето къде е symбиозата:
Имаш идея за страхотна работилница. Споделяш я преди 30 януари в интернет-платформата, разработена специално за конкурса на www.symbioza.bg. Сега всички по света, заинтересовани от събитието, могат да разгледат твоите намерения. Ти също можеш да видиш всички предложения, публикувани до момента - съдържанието на платформата се синхронизира постоянно. И ето - след няколко дни, докато отново разглеждаш Symбиоза платформата, срещаш идея за друга работилница, която ти допада. Имаш идея за колаборация и веднага я споделяш като коментар. Сега двете работилници имат симбиотична връзка и разработват работилниците заедно. Всъщност, всеки може да коментира предложените работилници и да предлага връзки между тях. Има два основни вида симбиотични връзки - две или повече работилници могат толкова да си допаднат, че да се слеят в една. А може и отделните работилници, свързани в симбиоза да запазят своята идентичност, но концептуално да обвържат своите проекти.
Първият срок – 30 януари – е за регистриране в платформата с концепция за работилница. В този етап не е необходимо проекта да бъде завършен в детайл, а по-скоро идея, която лесно в последствие може да се доразвие в сътрудничество с други работилници от света и у нас.
Вторият срок – 28 февруари – е за разработване на симбиозата и предаване на окончателния проект за работилница. 
Конкурсът е отворен за всички – студенти и професионалисти от различни сфери на дейност, от цял свят. За да се запознаеш най-обстойно с EASA и конкурса внимателно прочети Tutorpack-а – прекрасно издание с цялата необходима информация. Ще го намериш на www.symbioza.bg . За контакти може да пишеш на contact@symbioza.bg и на Facebook страницата: EASA Bulgaria

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.