18.07.2022 12:30

Започва изграждането на улица „Козлодуй“ във Велико Търново

Дейностите стартират на 20 юли от страната на ул. „Мармарлийска“

От 20 юли, сряда, във Велико Търново започва изграждането на улица „Козлодуй“. Строителството стартира от страната на ул. „Мармарлийска“, заради което ще е необходимо освобождаване на подхода и намиращия се в района паркинг от автомобили.
Първите дейности включват премахване на сухи дървета и растителност, попадащи в района на проектното трасе, преместване на дървета, включително от по-големи видове като чинар, както и полагане на ВиК-мрежа.
6 метра ще е широчината на пътното платно, към нещо ще бъдат оформени тротоари и джобове за съдове за смет. Монтирано ще бъде ново улично осветление. След цялостното асфалтиране ще бъдат положени и повдигнати пешеходни пътеки. Навсякъде, където е възможно по трасето, ще бъде направени разширения за паркоместа
Улица „Козлодуй“ описва парк „Дружба“, а край нея живеят повече от 500 семейства. Проектът на Община Велико Търново е за цялостно изграждане – от връзката с ул. „Мармарлийска“ до пресечката с ул. „Седми юли“. Инвестицията е за около 1,3 млн. лева. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.