18.07.2022 18:00

Велико Търново пази жива паметта на Апостола на свободата

185 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в старопрестолния град. Програмата пред паметника на Апостола започна с изпълнения на песен и стихотворения, посветени на Дякона. С родолюбивата проява на децата от група „Пчелица“ на Детска градина „Соня“ Старата столица отново доказа, че още от ранна възраст великотърновчетата познават и почитат българските герои. Децата от групата са и най-малките членове на Комитет „Васил Левски“.
Пред паметника на Дякона се проведе военен ритуал, а граждани, представители на институции, сред които заместник-кметът проф. Георги Камарашев и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов поднесоха венци и цветя в знак на признателност.
Слово произнесе началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. генерал Иван Маламов, почетният караул премина в тържествен марш.
По повод 185-годишнината от рождението на Апостола, в 21,30 ч. тази вечер ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Прожекцията може да бъде наблюдава от площад „Цар Асен I“ пред крепостта Царевец.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.