11.05.2022 10:30

Обновяването на ВиК-мрежата под булевард „България“ продължава към финалните етапи

Напредват дейностите по смяната на основния водопровод и канализацията под булевард „България“ във Велико Търново, а реализацията на проекта продължава към финалните етапи. От 14 май /събота/ строителните работи навлизат в нова фаза и обхваща района от кръстовището с улиците „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“ до пресечката с улица „Ниш“. От тази дата се затваря за движение участъкът на булевард „България“ от ул. „Възрожденска“ до ул. „Ниш“. За живеещите се осигуряват подходи от ул. „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“, но цялото кръстовище ще е затворено за движение.
Това води до частична промяна на маршрутите на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110 (в сила от 14 май):
- в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ се запазва досегашното временно движение - автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам се включват по булевард „България“;
- в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите пътуват от булевард „България“ се отклоняват по улица „Краков“ и през кръстовището на ПВ „Качица“ продължават по бул. „Никола Габровски“ и ул. „Васил Левски“. Спирката „Беляковско шосе“ се измества на запад – до сградата с адрес бул. „България“ 41, веднага след вливането на ул. „Полтава“. В променените си маршрути автобусите спират на всички съществуващи градски спирки.
Също от 14 май бул. „България“ се отваря за движение за леки автомобили в участъка от Съдебната палата до ул. „Възрожденска“. Остава в сила следният алтернативен обход:
– бул. „Никола Габровски“ /Пазара/ - ул. „Любен Каравелов“ - ул. „Тодор Балина“ – ул. „Йоновка“ – ул. „Баба Мота“ – ул. „Ниш“.
Движението по ул. „Любен Каравелов“ от разклона до централния пазар продължава да бъде двупосочно, както и по ул. „Подпоручик Александър Панайотов“.
За улеснение на живеещите зоната за паркиране по бул. „България“ от платена временно става свободна.
Забранява се спирането и престоят на автомобили по в участъка на ул. „Любен Каравелов“ с двупосочно движение, в стръмната част на ул. „Тодор Балина“, както и по ул. „Подпоручик Александър Панайотов“.
Временната организация на движение е в сила до 14 юни или до приключване на строително-монтажните работи. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.