12.05.2022 11:30

1500 пазители на фолклора представят богатството на народната музика и танци във Велико Търново

Старопланински събор „Балкан фолк“ отново събира във Велико Търново фолклорни състави и изпълнители от цяла България. В продължение на няколко дни в в старопрестолния град ще бъде представена пъстротата на българската народна музика и танци.
Повече от 1500 певци, музиканти и танцьори ще излязат на сцената на Летния театър, съобщи Калоян Николов, председател на Старопланински събор „Балкан фолк“ и президент на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, под чиято егида се провежда събитието. 110 са съставите от цяла България, които са заявили участие, ще гостуват също формации от Черна гора и от Индия.
Двадесет и петото издание на големия музикален форум се провежда от 13 до 15 май включително. Във всеки един от трите дни концертната програма започва още в ранните следобедни часове. Официалното откриване е на 13 май (петък) от 19,30 ч., а галаконцертът за закриването е в неделя /15 май/ от 20,00 ч.
Съпътстващи събития са XII Национален шампионат „Еврофолк” и VII Световна купа по фолклор.
Старопланински събор „Балкан фолк“ е под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.