11.04.2012 15:10

Започнаха дейностите по подновяване на пътната маркировка във Велико Търново

Общината стартира работата по подновяването на уличната маркировка във Велико Търново.

В момента се освежават пешеходните пътеки на ул.”Мармарлийска” в района на ОУ „Патриарх Евтимий”; ул. Йоновка” и ул. „Ниш” в района на ОУ „Бачо Киро”; ул. „Славянска” в района на Езикова гимназия и ПМГ „Васил Друмев”; ул. „Никола Габровски” в района на Професионална гимназия по строителство геодезия и архитектура” А. Попов”; ул. „Краков” в района на СОУ „Емилян Станев”; ул. „Георги Измирлиев” в района на СОУ „Г. С. Раковски”; ул.”Цанко Церковски” – в района Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”; ул. „Михаил Кефалов” в района на Хуманитарна гимназия -„Св. Св. Кирил и Методий”; както и по бул.”България” в района на Общинския детски комплекс.

След подновяването на маркировката в района на училищата, работата ще продължи с улиците пред детските ясли и детските градини, а след това ще бъде възстановена маркировката на най - натоварените улици и кръстовища в града. Пред училищата в град Велико Търново ще бъдат поставени светещи пътни знаци, които са захранвани от монтирани върху тях соларни панели. Технологичното нововъведение прави знаците по- добре видими и в тъмната част на денонощието.

Междувременно 6 водоноски продължават миенето на улиците на старата столица, започнало преди празника на града. Почистването на улиците от разхвърляният през зимата пясък е съгласуван с графика на фирмата, която подновява уличната маркировка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.