11.04.2012 15:08

Община Велико Търново ще вземе участие в националната кампания "Да изчистим България за един ден"

Четири обекта в община Велико Търново ще бъдат почистени и облагородени през май, когато ще се проведе националната кампания „Да почистим България”. Два от обектите ще бъдат почистени ръчно, а други два ще бъдат почистени с помощта на техника и механизация.

Служители от общинска администрация ще почистят канавките и зелените площи от бензиностанция „Петрол” в околностите на село Малки чифлик до Южен пътен възел. Вторият обект бившата сграда на „Гражданска защита” до изхода на пътя за Русе.

С техника и механизация ще бъдат почистени строителни отпадъци в местността „Козлуджа” по пътя за село Шемшево и автополигона до Гробищен парк в посока – село Беляковец.

Дейностите по кампанията ще стартират на 12 май в 9,30 ч. Всички граждани, които желаят да се включат в кампанията и имат необходимост от съдействие, техника и транспорт, могат да се свържат с координатора на кампанията за Велико Търново - Зорница Кънчева, на тел. 619 503.

Село Ресен вече реализира инициативата „Да изчистим България за един ден”, като на територията на селото тя премина под надслов: „Чистота в Ресен – споделена отговорност на всеки!”. Участие в кампанията взеха читалище „Народна просвета 1874”, основно училище „Христо Ботев”, детска градина „Вяра, Надежда, Любов”, Пенсионерски клуб „Надежда”, Клуб за деца и младежи „Отвори очи”, Женски клуб „Жените заедно” и много граждани, като възрастовата граница беше от 3 до 83 години.

Благодарение на добрата предварителна организация – раздаване на чували и ръкавици на всички участници, подсигуряване на камиони за извозване на отпадъците до определените за това места, набелязване на местата , които имат най- голяма необходимост от почистване и разделяне на групите по райони, голяма част от селото вече е почистена.

 „Благодаря на всички ресенчани, които отделиха днес време и излязоха, не просто да изчистим нашето село, а да го направим едно още по-добро място за живеене – за нас и нашите деца! – каза Йорданка Колева, кмет на село Ресен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.