12.04.2012 15:11

Великденското яйце пред сградата на Община Велико Търново беше украсено от деца

Доброволци от Младежкия червен кръст и от дома “Пеньо и Мария Велкови“ във Велико Търново изрисуваха днес пред Общината голямо 1.5 метра яйце. Съвети на младите хора даваше зам.- кметът Ганчо Карабаджаков, който по професия е художник.

Част от празничната акция беше и благотворителния базар с изработени от червенокръстците и децата артикули. Набраните средства ще бъдат предоставени на малчуганите от дома в Балван, които червенокръстците ще посетят през следващата седмица.

Отворена Великденска работилница събра деца от домове и великотърновски училища пред паметника “Майка България” в старата столица. В своеобразното ателие за изработване на празнични аксесоари и украсяване на яйца малчуганите с интерес научаваха и прилагаха различни техници. Великденската работилница е трета поред, след организираните по инициатива на кмета Даниел Панов в навечерието на Коледа и Баба Марта.

“Целта ни е на представим восъчната техника за украсяване на яйцата, която е една от традиционните в нашия регион и да дадем възможност на дошлите в работилницата деца да изрисуват по свое желание боядисани вече яйца”, обясни Веселка Йорданова – преподавател по изобразително изкуство, част от екипа. Малчуганите направиха още кошнички за яйца от картони и пластмасови чаши, монтираха изкуствени яйца и направиха хартиени цветя за украса.

Организатори на празничната Великденска работилница на открито са Община Велико Търново и общинският туроператор “ Царевград Търнов”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.