10.04.2012 14:02

Три от общинските дружества са реализирали печалба

Печалба в размер на 221 хиляди лева реализират търговските дружества със стопроцентово общинско участие. Това стана ясно след заседание на Постоянната икономическа комисия към местния парламент снощи.

Печалба от своята дейност през изминалата 2011-а година отчитат дружествата „Инвестстрой“, „Обредни дейности“ и „Царевград Търнов“, съответно с 21 хиляди, 13 хиляди и 25 хиляди лева печалба. Средната годишна работна заплата в „Инвестстрой“ за миналата година е била 597 лева; в „Обредни дейности“ – 522, а в „Царевград Търнов“ – 579 лева.

Две дружества – „Организация на движението, паркинги и гаражи“ и „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина“, са с нулева печалба, но и нулева загуба. „Дружеството „Паркинги и гаражи“ не отчита печалба, но средствата, които са преведени в Общината като постъпления и такси, за миналата година са в размер на 647 755 лева. В Община Велико Търново са останали близо 300 хиляди лева. Сумата, която е печалба, не е за дружеството, а е за Общината. Аз не се ангажирам с официални числа. Но искам да кажа, че „Паркинги и гаражи” не е на печалба. Общината е на печалба от дейността на „Паркинги и гаражи”. Тази дейност за 2011 година е много по-печеливша от предходната, защото паркирането стана безапелационно”, уточни пред общинските съветници управителят на дружеството Недко Азманов.

Едното медицинско дружество – „Център за психично здраве” във Велико Търново, е с положителен финансов резултат от 162 хиляди лева. Центърът за кожно-венерически заболявания е на загуба с 66 хиляди лева за изминалата година. ПИЕНО ЕООД пък е в ликвидация със 76 хиляди. Специализираната болница за пнефмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ е с 65 хиляди лева отрицателен резултат. Комплексният онкологичен център отчита най-големия минус за миналата година – в рамките на 1 млн. и 31 хиляди лева.

Новозакупените дълг и материални активи за всички дружества със 100 %-ово общинско участие, са за 1 млн. и 57 хиляди лева. Най-много закупени дълготрайни активи има Комплексният онкологичен център. Дружеството „Инвестстрой” има новозакупени активи за 128 хиляди лева, „Паркинги и гаражи” – за 31 хиляди, Медицинският център за рехабилитация – за 2 хиляди лева, а „Обредни дейности” – за 4 200 лв.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.