09.04.2012 13:57

Избрани са първите изоставени автомобили, които ще бъдат репатрирани

„Форд”, изоставен на ул. „Георги Измирлиев” №4 и „Лада”, зарязана на ул. „Георги Бакалов” №2 във Велико Търново, са първите автомобили, които ще бъдат принудително преместени. Това става след като метът на общината Даниел Панов издаде заповеди за репатрирането на излезлите от употреба коли. Дейността е възложена на дружество „Автомобилно рециклиране”, с което общината сключи договор на 10 февруари т.г.

Двата автомобила ще бъдат преместени за временно съхранение и разкомплектоване на специална площадка, изградена за целта до Ножарска фабрика.

Още в началото на годината градоначалникът се закани всички изоставени автомобили, които не само заемат паркоместа, но и загрозяват града, да бъдат принудително преместени. За целта бяха изготвени промени в Наредбата за местни данъци и такси, гласувани от Великотърновския общински съвет.Назначена специална комисия обходи старата столица и състави констативен протокол с местонахождението на изоставените и излезли от употреба возила.

По силата на нормативната уредба, след преместването им, автомобилите ще престояват на площадката до Ножарска фабрика две седмици. Това е срокът, в който собственикът на колата може да си я потърси и освободи. Таксата за престоя е 7 лева на ден. Ако това не стане, ще последва автоматично предаване на автомобила за скрап. Веднага след това собственикът на колата ще получи и цялата сметка, като освен парите за престоя, ще му се начисляват и сумите за репатриране, както и съответната глоба за това, че е заел неправомерно общински площи. КАТ пък ще налага санкции на собствениците за това, че не са спряли от движение колите си и не са предали регистрационните номера.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.