25.10.2018 09:00

Премахната ще бъде рискова пешеходна пътека край стадион „Ивайло“

Рискова пешеходна пътека, намираща се край стадион „Ивайло“ и до затворения северозападен /горен/ вход на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново, ще бъде премахната. Това реши на свое заседание общинската комисия по организация на движението, транспорт, сигурност и обществен ред, председателствана от заместник-кмета на Старата столица проф. Георги Камарашев. Пътеката се намира в самия край на ул. „Славянска“, на метри от завоя към ул. „Захари Стоянов“.
Искането за подобряване на пътната безопасност за пешеходците в този район е на ръководството на ПМГ „Васил Друмев“. Определените от комисията мерки – заличаване на пешеходната пътека и монтиране на предпазни съоръжения на тротоарите, са съгласувани както с училището, така и с полицията. Мотивите са, че за водачите, пътуващи по пътя с предимство - от стадион „Ивайло“ към бул. „Никола Габровски“, липсва задължителната 50-метрова видимост към пешеходците. Реализацията на мерките ще стане факт в рамките на седмица.
В района край северния вход на стадион „Ивайло“ предстои да бъде разчертана нова пешеходна пътека. За определяне на точното й местоположение и свързаната с нея организация на движение в кръстовището между улиците „Захари Стоянов“ и „Тодор Балина“, ще бъде сформирана комисия.
Вече е поставен светофарът в с. Шереметя, който ще регулира пресичането на главния път Велико Търново – Варна. Активирането му от пешеходците ще става с бутон, а във времето от 22,00 ч. до 6,00 ч. контролерът ще работи с мигаща жълта светлина.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.