28.09.2017 18:00

Започва ремонтът на пътя между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица

Започва основният ремонт третокласния републикански път между Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица. Отсечката ще бъде изцяло преасфалтирана, ще бъде оформено отводняването, укрепени ще бъдат и местата, където има риск от свлачищни процеси.
Строителните работи ще бъдат осъществени в два етапа. Първият обхваща участъка от разклона към долната станция на фуникуляра към крепостта Трапезица до отклонението за с. Арбанаси. В тази част път III-514 вече е затворен. Обходният маршрут е през Южния пътен възел и с. Шереметя.
Вторият етап включва преасфалтиране на участъка от разклона за с. Арбанаси до Горна Оряховица. В тази част пътят все още е отворен за движение, тъй като строителните работи ще започнат след завършване на първата фаза.
Целият ремонт ще приключи в рамките на настоящия строителен сезон. В този времеви период ще бъде преасфалтиран и пътят между селата Самоводене и Ресен, също част от третокласната републиканска мрежа.
Финансирането за двата обекта е осигурено от правителството и е на стойност над 8 милиона лева. Средствата са част от допълнителните 100 милиона лева, които наскоро бяха отпуснати по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подобряване на пътната инфраструктура в страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.