28.09.2017 14:00

Международното биeнале на стъклото гостува във Велико Търново

Творби на 20 артисти са представени в Старата столица

Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново. Пластики с много висока художествена стойност са представени в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Произведенията са на 20 автори от Швеция, Полша, Япония, Ирландия, Германия, Хърватия и др. Творците са част от световния елит на изкуството от стъкло.
Изложбата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков, от декана на художествения факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Борис Желев и от Габриела Тончева, която е сред организаторите на бианалето.
Голям бе интересът към експозицията още в първия ден на гостуването й. Много великотърновци, студенти, преподаватели, художници разгледаха пластиките. Сред тях бе и заместник-кмет "Финанси" Снежана Данева-Иванова.
Международното бианале на стъклото обхваща четири града в България – София, Велико Търново, Варна и Белослав. Над 120 артисти от 30 държави представят своите произведения в рамките на националното събитие. Като част от изложбите ще бъдат организирани творчески ателиета и презентации на водещи в световен мащаб автори от няколко държави.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.