07.02.2017 12:00

Частичните ремонти на уличната мрежа във Велико Търново продължават след седмица

Частичните ремонти на уличната мрежа във Велико Търново продължават след седмица. Причината са очакваните валежи, висока влажност на въздуха и по-ниски температури през следващите няколко дни.
В продължение на два дни общинска комисия, назначена от кмета на Велико Търново Даниел Панов и ръководена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, обходи целия град и провери състоянието на пътната мрежа. Констатираните на места частични нарушения на асфалтовите настилки са причинени от голямото количество сняг и работата на тежките машини при почистването на улиците. Част от дупките са резултат от ВиК-аварии, поради което кметът Даниел Панов изиска от дружеството „ВиК Йовковци” ООД да предприеме спешни действия по възстановяване целостта на настилките.
С цел гарантиране на сигурността и предотвратяване на инциденти образувалите се неравности по най-възловите и средищни места ще бъдат запълнени със студена смес. Фирмата, която отговаря за пътната поддръжка, има на склад необходимите количества материали, а машините могат да започнат работа веднага, щом времето позволи.
При подходящи метеорологични условия и сухи настилки дейността ще продължи по участъци от булевардите „Никола Габровски” и „България”, по улиците „Стоян Коледаров”, „Лазурна”, „Козлуджа”, прехода от ул. „Пейо Яворов” към ул. „Зеленка”, както и в района на Дома за възрастни хора „Венета Ботева”. През втората половина на март, когато се очаква трайно затопляне на времето, всички улични зони с нарушени пътни настилки ще бъдат асфалтирани с топла смес.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.