08.02.2017 13:00

Велико Търново ще е домакин на национална конференция за превенция на наркоманията

Велико Търново ще е домакин на XI Национална конференция на общинските превантивно-информационни центрове по наркоманията. В старопрестолния град експерти от цяла България ще обсъдят новостите при методите за противодействие на зависимостта от наркотични вещества, формите на работа с младежи, попадали под въздействието на дрога, както и видовете обучения. Националната среща ще се проведе през есента, съобщи Ивана Колева-Стоянова, председател на превантивния информационен център по наркоманията към Община Велико Търново.
По време на заседание на центъра бяха обсъдени програмата и плана за действие през годината. Заложено е провеждането на редица информационни срещи, също обучения на родители на момчета и момичета, употребявали наркотици. Активно ще се работи и с техните родители. Ще продължи успешното партньорство с младежките центрове в населените места от общината, където се провежда традиционната лятна полицейска академия. Темата за превенция на наркотичните вещества е широко застъпена при работата с подрастващите.
Центърът ще започне да прилага и нова програма за повишаване на информираността на обществеността относно превенцията на употребата на наркотици.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.