12.09.2016 17:00

Велико Търново отново е част от инициативата „Европейска седмица на спорта”

За втора поредна година Велико Търново е част от инициативата „Европейска седмица на спорта”, която протича под мотото #BeActive. Кампанията на Европейската комисия се подкрепя от Министерството на младежта и спорта и Общината.
Кулминацията бе днес на стадион „Ивайло”, с разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат. В игрите се включиха близо 200 деца от спортните клубове в старопрестолния град.
Заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев пожела на младите спортисти да постигнат много успехи, с които да прославят България. Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков се обърна към децата с думите да бъдат активни във всяка една възраст.
В рамките на кампанията всеки, който иска да тренира, може да посети стадион „Ивайло“ и залите в спортния комплекс. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще има занимания по волейбол и бадминтон, а  тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал „Колю Фичето”. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.