12.09.2016 16:00

Над 500 деца и младежи станаха част от лятната полицейска академия в община Велико Търново

Закриването на кампанията е на 13 септември

Над 500 деца и младежи станаха част от Лятната полицейска академия, която се проведе през последните три месеца в 19-те младежки центрове, функциониращи в населените места от община Велико Търново. Официалното закриване на успешната инициатива ще бъде на 13 септември от 10,30 ч. и ще се проведе на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево. Ще се включат над 300 деца от всички центрове, подготвени са пъстра програма и атрактивни демонстрации.
През летните месеци децата и младежите усвоиха ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. От тази година към Академията вече функционират и доброволчески отряди „Млад огнеборец”. Малчуганите и учениците се запознаха също със същността на професията на пожарникарите, както и с превантивните мерси за борба с огнените стихии, бедствията и авариите.
Лятната полицейска академия за деца и младежи е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.