12.09.2016 13:53

Велико Търново се включва в кампанията „Подкрепяме българското”, инициирана от Министерството на земеделието и храните

Велико Търново става част от кампанията „Подкрепяме българското”, инициирана от Министерството на земеделието и храните и Областната служба по земеделие, подкрепена от Община Велико Търново. Изложението на храни и хранителни продукти, в което участие ще вземат български производители, ще се състои на 14 септември в парк „Марно поле”. Откриването е в 13,00 ч. Поканени за участие са десетки компании, работещи в различни сфери: месопроизводство и месопреработка, млекопроизводство и млекопреработка, зеленчукопроизводство и овощарство, хлебопроизводство, птицевъдство и др.
Една от целите на инициативата, която ще обхване територията на цялата страна, е опазване и съхраняване на традиционното българско производство. По време на кампанията местните производители ще имат възможност да представят своята продукция и да я направят достояние на широк кръг от потребители.
Преди изложението ще бъде представена презентация за състоянието, развитието на българското селско стопанство и съвременните тенденции в този процес. Дискусията ще бъде в Голяма зала на Община Велико Търново и започне в 11,00 ч. на 14 септември. Форумът ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.