12.09.2016 10:30

Закриване на „Лятна детска полицейска академия – 2016“

За шеста поредна година на територията на 19 населени места в община Велико Търново успешно се провежда Лятна детска полицейска академия. Събитията са реализирани благодарение на съвместната дейност на Община Велико Търново, Областна дирекция на МВР – Велико Търново, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра – 2001“.
През 2016 г. стартира и дейността „Млад огнеборец“, целта на която е да запознае децата и младежите с професията на пожарникарите и с превантивните мерси за борба с огнената стихия, бедствията и авариите.
На 13.09.2016 г. предстои закриването на „Лятна детска полицейска академия -2016“, което ще се състои на стадиона в с. Шемшево от 10.30 часа. Участие ще вземат децата и младежите от всички 19 центрове за работа с деца и младежи на територията на общината, които за пореден път са подготвили специална програма. Представители на Областна дирекция на МВР – Велико Търново и на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението са подготвили демонстрации, които отново да запознаят децата със същността на съответната професия. Събитието ще уважат редица официални гости.
В центровете за работа с деца и младежи се осигурява възможност за организиране на свободното време на децата и младежите от малките населени места с дейности, които отговарят на интересите им и способстват за развитие на техните умения. Ежемесечно, по повод предстоящите национални и български народни празници, децата и младежите се запознават с традициите и обичаите, които носят, като в някои от населените места те участват активно при подготовката и отбелязването им.
На 06.09.2016 г. децата и младежите от центровете на територията на общината се включиха в честванията по повод 131 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. С цел да се събуди интересът на децата към нови знания бяха проведени беседи, които ги запознаха с историческите факти.
По повод откриването на новата учебна година децата от центровете ще си припомнят част от знанията, които са натрупали в училище, и ще проверят грамотността си, а на 15.09.2016 г. ще се проведат различни събития, с които да бъдат поздравени децата и учителите.
На 22.09.2016 г. децата и младежите от центровете за работа с деца и младежи ще отбележат 108 г. от обявяването на Независимостта на България, ще се запознаят с историята на този акт и събитията, които произлизат от него.
През месец септември в Центровете за работа с деца и младежи са планирани редица излети и игри на открито, ще продължи провеждането ежеседмично на спортен полуден и организирането на футболни срещи между отбори от различните населени места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.