23.06.2016 15:00

Над 200 деца и младежи станаха част от откриването на Лятната полицейска академия в община Велико Търново

Кметът Даниел Панов: Инициативата е модел за много общини

Над 200 деца и младежи от населените места в община Велико Търново станаха част от откриването на Лятната полицейска академия. Началото на поредното издание на успешната инициатива бе поставено на стадион „Петър Шатров” в с. Шемшево. Разнообразните занимания за учениците и младите хора от 19-те центрове за работа с деца и младежи в общината ще продължат през целия летен сезон. Те ще усвоят ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата.
От тази година към Лятната полицейска академия се създават и доброволчески отряди „Млад огнеборец”. Пионери в тази област за учениците от ОУ „Христо Смирненски” в с. Самоводене. С помощта на опитните пожарникари от Велико Търново те демонстрираха на терен как се гаси пожар.
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов поздрави инициаторите на Лятната полицейска академия и благодари на партньорите. Той подчерта, че проектът показва какво трябва да бъде партньорството между местната власт, полицията, противопожарните служби и обществото.
„Инициативата е навременна и уместна и вече е пример за много общини. В рамките на децата и младите хора имат възможност да придобият важни и ценни знания и умения, които ще са им необходими и полезни както в момента, така и при изграждането им като личности и активни граждани. Благодаря на всички партньори, които помагат и съдействат Академията да се провежда все по-успешно през всяка следваща година. Освен множеството възможности, животът крие и много рискове, за които всеки трябва да бъде добре подготвен и да се справи адекватно при необходимост”, коментира Даниел Панов.
Отлична оценка за Лятната полицейска академия даде и Лилия Борисова - съветник  на вицепремиера и министър на вътрешните работа Румяна Бъчварова. Сред официалните гости бяха също областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Събитието бе уважено още от директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Димитър Машов и Красимир Кръстев, представители на различни институции и кметове.
Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОД на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.