30.03.2016 14:00

Движението към великотърновския квартал „Картала” ще е с нова организация

Монтират новите пътни знаци по ул. „Димитър Буйнозов”

Движението към северния квартал на Велико Търново „Картала” ще е с нова организация, по чието въвеждане вече се работи. От днес започна монтирането на нови пътни знаци по улица „Димитър Буйнозов”. Регулацията на трафика ще влезе в сила в рамките на няколко дни.
Целта на приложените мерки е да бъде подобрен транспортният достъп към жилищната зона. Решението бе взето от комисия, сформирана със заповед на кмета Даниел Панов, която е под председателството на заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Експерти по техническа инфраструктура и служители на сектор „Пътна полиция” и дирекция „Автомобилна администрация” огледаха на място терена и улиците.
Експертен анализ посочи как да се промени организацията на движение по улица „Димитър Буйнозов”. Тя ще стане еднопосочна в двете си части. Южната отсечка под сградата на сектор „Пътна полиция” ще се ползва за влизане към жилищната зона. Северната част на ул. „Димитър Буйнозов” ще служи за излизане от кв. „Картала”, като трафикът ще се движи към ул. „Беляковско шосе”. В този участък ще бъде разкрита нова автобусна спирка във връзка с предстоящата частична промяна на маршрутите на градските автобусни линии с номера 4 и 9. Изменението има за цел да разшири частта от квартала, която се обслужва от обществен транспорт.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.