30.03.2016 15:00

Даниел Панов ще открие международна конференция за местното управление

Кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините Даниел Панов ще участва в престижна международна конференция за местното управление. Тя ще се състои на 31 март в София. Организатор е Министерство на регионалното развитие и благоустройството на Република България, в сътрудничество с Европейския комитет за демокрация и управление на Съвета на Европа.
Форумът е на тема "Добро управление на местно ниво - предизвикателства и перспективи". В официалното откриване и дискусионните панели ще вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев, регионалният министър Лиляна Павлова, заместник-министърът на външните работи Румен Александров и Даниел Панов. Приветствия ще отправят също генералният секретар на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа Андреас Кийфер и заместник-председателят на Европейския комитет за демокрация и управление към Съвета на Европа Пол-Анри Филипс.
По време на конференцията ще бъдат обсъдени инициативите за подобряване за местното управление, принципите, стратегиите и механизмите, свързани с местната власт, както и инструментите за развитие. Ще участват експерти от Норвегия, Румъния, Полша. Великобритания и от Съвета на Европа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.