30.03.2016 17:00

Язовир „Мотела” край Велико Търново вече е безопасен, монтиран бе нов изпускателен кран

Язовир „Мотела” край Велико Търново вече е безопасен, а рисковете от преливане не съществуват. След експертен анализ на комисия, назначена от кмета Даниел Панов, бе подменен изпускателният кран и бяха извършени ремонтни дейности на обща стойност от около 8000 лева.
Ангажирана фирма изпълнител работи със съвременна техника. Ангажиран бе екип от трима водолази, които монтираха отводнително съоръжение при най-строги мерки за безопасност. Действията им бяха наблюдавани в реално време с камери.
Даниел Панов и заместник-кметът проф. Георги Камарашев, който контролираше ремонтната дейност, лично посетиха язовир „Мотела”, за да се уверят как работят изпълнителите. Констатирано че, основната тръба, по която се оттича водата, е в добро състояние. Новият изпускателен кран е на стойност от около 2000 лева.
В следващите дни предстои проверка на съоръженията и контролирано намаляване на обема на водата. Средствата за реконструкцията са осигурени по инвестиционната програма на Община Велико Търново за 2016 г.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.