23.01.2016 16:00

Даниел Панов обсъди новите проекти за община Велико Търново с министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева

Кметът на Велико Търново Даниел Панов обсъди новите проекти за старопрестолния град и общината с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Тема на работната среща бе продължаващото подобряване на градската среда и развитието на различните видове инфраструктура.
С Лиляна Павлова Даниел Панов говори за стартиралия проект за основен ремонт на улица „Магистрална”, чиято реализацията продължава още от пролетта. Кмет и министър засегнаха също нуждата от реконструкция на Път „3-54”, който започва от отклонението на главния път Русе – Велико Търново, минава покрай терените на стария радиозавод и включва също цялата улица „Опълченска”.
Министър Лиляна Павлова заяви, че Община Велико Търново вече е междинно звено по новата оперативна програма „Региони в растеж”, а местната власт сама трябва да направи избора си за най-добрите и важни проекти. „Разчитаме на доказания капацитет и умения на кмета Даниел Панов и администрацията”, подчерта Лиляна Павлова и припомни, че само за подобряване на градската среда вече има гарантиран от ОП „Региони в растеж” бюджет от 43 милиона лева. Регионалният министър добави, че са осигурени също средства за ремонт на училища и детски градини, както и за реализация на програмата за енергийна ефективност, която ще обхване и малките сгради.
С министъра на околната среда и водите Ивелина Василева Даниел Панов обсъди предстоящата реализация на втория воден цикъл във Велико Търново. Одобреният проект предвижда подмяна на ВиК-съоръжения по ул. „Опълченска” и няколко отсечки в широкия център на града, в Южна и Западна промишлени зони, както и основен ремонт на пречиствателната станция.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.