22.01.2016 15:00

С надпревара по шахмат подновиха общинските ученически игри

С надпревара по шахмат от днес във Велико Търново са подновени общинските ученически игри за сезон 2015/2016. Състезателите и отборите са разделени в две групи – V-VII клас и VIII – X клас. Според изискванията учащите от XI и XII клас могат да се включат само в колективните спортове – футбол, баскетбол, волейбол и хандбал.
Ученическите игри стартираха в края на миналата година с излъчване на най-добрите отбори по футбол. Мачовете  бяха преместени през есента заради по-добрите метеорологични условия спрямо зимния сезон.
Предстоят срещите по баскетбол, които ще се проведат в изцяло обновената зала в южното крило на стадион „Ивайло” от 10 до 12 февруари. От до 8 до 17 февруари е надпреварата по волейбол, която ще продължи цели шест дни. Домакин на състезанието ще е СОУ „Владимир Комаров” в кв. Чолаковци, а мачовете на най-малките ученици ще се състоят в Многофункционалната спортна зала до СОУ „Ем. Станев”.
Отборите по хандбал към училищата в община Велико Търново ще премерят сили в зала „Сава Величков” на 19 февруари. Два дни по-рано в залата на ОУ „Бачо Киро” са срещите по тенис на маса. Между 16 и 18 февруари пък са спортните битки по бадминтон. Ученическите игри ще завършат на 26 февруари с надпревара по лека атлетика, която ще се проведе на новата закрита лекоатлетическа писта в южното крило на стадион „Ивайло”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.