22.01.2016 13:30

Във Велико Търново премахват камарите със сняг от натоварената улица „Никола Габровски”

Във Велико Търново започва премахването на камарите със сняг от натоварената улица „Никола Габровски”, образувани след снегопочистването. Още тази вечер фирмите по зимната поддръжка ще обработят участъка от Изчислителния център до сградата на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Машините ще започнат да работят след 20:00ч.
Община Велико Търново апелира собствениците и водачи на автомобили да не паркират в този район, докато трае дейността. Целта е почистеният участък от натоварената улица да бъде разширен и към местата за престой и паркиране. При шофиране водачите следва да преминават през частта от ул. „Никола Габровски” с повишено внимание, като се съобразяват с работата на снегопочистващата техника.
По изискване на кмета Даниел Панов и оперативния щаб за контрол на дейностите по зимната поддръжка изгребването на камарите със сняг от различни части на града започна още в началото на седмицата, след спиране 44-часовия снеговалеж. До момента са обработени участъци в централната и стара градска част, както и по булевард „България”. Ангажирани са багери, фадроми и самосвали.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.