03.01.2016 11:00

Над 3000 жители и гости на Велико Търново и кметът Даниел Панов посрещнаха заедно Нова година

Над 3000 жители и гости на Велико Търново не се уплашиха от мразовитото време и отпразнуваха посрещането на новата 2016 г. на площад „Майка България”. Заедно с тях бе и кметът на старопрестолния град Даниел Панов, който бе придружаван от своята съпруга и двамата им синове. Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и семейството ѝ също избраха да се веселят на централния велкикотърновски площад, където напук на отрицателните температури настроението бе отлично.
Точно в полунощ на 1 януари пъстри и ефектни фойерверки озариха нощното небе над старата българска столица. Празничната заря продължи близо 10 минути и бе една от най-впечатляващите в цяла България. Веднага след това талантливите изпълнители от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” засвириха и запяха, а на площада се изви голямо хоро. По традиция благослов за здраве и успехи отслужи великотърновският митрополит Григорий.
„Пожелавам на всички първо здраве, също и много късмет. Бъдете с любимите си хора. Обичайте ги и ги подкрепяйте във всичките им добри начинания. Да е е честита, мирна, плодотворна и успешна за всички новата 2016 година”, обърна се към стотиците жители и гости на Велико Търново Даниел Панов. „Очакват ни нови предизвикателства, но аз съм убеден, че ще се справим, защото днес ние не говорим за рискове и страхове, а получаваме възможности да надграждаме стореното. Ще продължим да превръщаме Велико Търново и общината в още по-добро място за живеене. Ще успеем, защото отново ще работим заедно и с обединени усилия”, продължи кметът на старопрестолния град.
Даниел Панов направи и кратко обобщение на отминалата 2015 г. Той благодари на всички великотърновци за помощта, която са оказали годината, която не бе лесна, да бъде успешна. „Заедно подобрихме обществената, спортната, образователната и туристическа инфраструктура, градската среда и възможностите за отдих. Безработицата във Велико Търново и общината е сред най-ниските в България. Заедно работихме здраво и вече сме в групата на водещите 10 града, които генерират икономическо развитие и растеж в страната. Благодаря на всички, които вложиха не само труда и усилията си, но и сърцето и душата си за това за Велико Търново винаги и навсякъде да се говори с уважение и респект”, завърши словото си кметът.
Новогодишната празнична програма в старопрестолния град започна в 23:00ч и продължи часове наред. Общината и спонсорите „Метро Кеш енд Кери”, „Пивоварна Бритос”, „Ден и нощ” и „Фаворит” бяха осигурили почерпка за гостите на площад „Майка България” – вкусни месни хапки, 1000 парчета от традиционната българска баница с късмети, 2000 вафли, руйно вино и бира. Новогодишният концерт бе воден Наско от БГ Радио, а на сцената се изявиха много изпълнители, сред които Руслан Мъйнов, Десислава, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Амалия Ненова, професионален фоклорен ансамбъл „Искра“. Благослов отслужи великотърновският митрополит Григорий.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.