03.01.2016 12:00

Всички улици във Велико Търново са почистени, напълно проходими са и общинските пътища

Всички улици във Велико Търново са почистени, а към настоящия момент няма нито един сигнал за проблеми, причинени от продължаващия снеговалеж. Напълно проходими са и пътищата от общинската мрежа. По разпореждане на кмета Даниел Панов още от ранните сутрешни часове в Община Велико Търново е сформирана работна група, която извършва постоянен контрол и наблюдение върху състоянието на улици, пътища, тротоари и обществени пространства. Промяната на метеорологичните условия се следи в реално време, като са изготвени графици за дежурства. Към 12:00ч. снежната покривка е незначителна.
Десет камиона за опесъчаване работят по улиците на Велико Търново съгласно сключения договор за зимна поддръжка. Те са подпомагани от две товарачни машини. Ангажираната от Общината фирма е осигурила допълнителна техника в случай на нужда. Напълно достатъчни са и запасите от пясък, сол и противообледителна смес. В пълна готовност са и десет снегорина. Шосетата от общинската пътна мрежа също се почистват с достатъчен брой машини. 
Над 50 служители на ОП „Зелени системи” се грижат за проходимостта на тротоарите, парковете и обществените пространства. В готовност за използване е и самоходно тракторче. Подготвени за зимата са и населените места в Община Велико Търново, където с техника помагат и местните арендатори.
Съгласно Наредбата за опазване на околната среда жителите на Велико Търново, собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да почистват от сняг и лед пространствата, прилежащи към сградите, тротоари и дворните места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.