02.09.2015 16:49

Старопрестолният град посреща финала на Колоездачната обиколка на България

Велико Търново посреща Международната колоездачна обиколка на България на 3 септември. Старопрестолният град не просто е избран отново да бъде част от локациите по трасето – тук ще бъде финалът на големия състезателен тур.
Церемонията по награждаването на призьорите ще се проведе пред крепостта Царевец, а отличията на победителите ще бъдат връчени от кмета Даниел Панов в 20:00ч. Всички участници ще имат възможността да се насладят на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”.
Настоящото издание на Международната колоездачна обиколка на България е 64-то. Домакинството на Велико Търново на финала на надпреварата е поредното значимо спортно събитие, което се реализира в града.
120 състезатели от 20 отбора стартираха в Нова Загора. Те преминават последователно през Пловдив, Троян, Трявна и Сливен. На 3 септември е последният стинт от обиколката, който започва от Сливен и завършва във Велико Търново.
В Града на стоте воеводи стартът ще бъде даден в 15:00ч., а пристигането на лидерите сред колоездачите в старата столица се очаква да бъде около 17:00ч. – 17:15ч.
Временна организация на движението:
Домакинството на значимото спортно мероприятие налага временни промени в организацията на движението на автомобили. Те ще са в сила на 3 септември и засягат няколко участъка от Велико Търново.
На 03. 09. 2015 г. (четвъртък) се затваря за движение на превозни средства ул. "Христо Ботев" от ЮПВ до кръстовището с ул. "Васил Левски" за времето от 17:15ч. до 18:45ч., през което време ще се състои финала на етапа от колоездачната обиколка. Финалната линия е определена на ул. "Христо Ботев" до кръстовището с ул. "Княз Александър Дондуков".
Направлението ул. "Васил Левски" - ул. "Независимост" и обратно от кръстовището с ул. "Христо Ботев" остава отворено за транзитния градски трафик.
Автобусните линии с маршрут по ул. "Христо Ботев" да ползват отбивен такъв по ул. "Мармарлийска".
На 03. 09. 2015 г. (четвъртък) се затваря за движение пл. "Цар Асен I" и прилежащите улици „Иван Вазов", „Никола Пиколо", „Климент Охридски" за времето от 19:45ч. до 21:30ч. за провеждане на официалното награждаване на победителите от етапа на колоездачната обиколка и излъчването на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина".
Подвижната платформа за награждаването на победителите ще бъде монтирана в северозападния сектор на площада след 18:30ч., като ще засегне част от местостоянката на крайната спирка на автобусните линии от обществения градски транспорт.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.