03.09.2015 11:00

Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ с нова дограма

Една от основните културни институции на град Велико Търново изложбени зали „Рафаел Михайлов“ вече е с изцяло подменена дограма.
Над 400 линейни метра са подменените стари дървени и метални дограми, поставени при строителството на сградата. Новите врати и прозорци са от 5 камерен стъкло пакет с PVC профили.
Очаква се новата дограма значително да повиши енергийната ефективност на изложбените зали и да позволи осезаемо подобряване на възможностите за отопление на огромните експозиционни площи и обеми.
Монтирането на новите профили и пакети на дограмата имат свой значим принос и в подобряване естетическият вид на сградите на двата корпуса на залите, които буквално след дни приемат първите изложби от новият художествен сезон.
В рамките на извършваните ремонтни дейности в залите е ремонтирана и ще бъде пусната в експлоатация и тоалетна в новият корпус, която никога до сега  не е работила.
Анти паник брави са монтирани на входа на изложбени зали, като по този начин те се привеждат в съответствие със съвременните изисквания и стандарти за противопожарна безопасност.
Стойността на ремонтните дейности е около 20 000 лв. от инвестиционната програма на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.