24.06.2014 14:30

Израелската певица Лиора: „Партньорството между България и Израел е благословено!”

Израелската певица Лиора ще пее тази вечер пред великотърновска публика. Концертът се организира от посолството на Израел в София и Община Велико Търново с подкрепата на „Пепси” и започва в 19:00ч. в залата на музикално-драматичен театър "Константин Кисимов". Проявата е част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Входът е свободен.
„Изключително съм щастлива, че съм в България и Велико Търново. Най-силното ми усещане беше енергията на хората, която усетих, слизайки от самолета. Много съжалявам за наводненията, които са сполетели държавата. Изразявам своята подкрепа към засегнатите. Аз мисля, че партньорството между България е свещено, то е резултат от минали исторически събития”, каза Лиора днес по време на срещата си с кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.
Лиора Симон е световно известна певица от Израел, с множество международни прояви, включващи както важни събития от календара на големите еврейски общности по света, така и участия в международни конгреси и изпълнения пред широка, разнообразна аудитория.
В концерта си Лиора съчетава израелски песни с вълнуващи вокални изпълнения, с песни на английски, испански, френски, италиански, идиш, триполитански. Певицата изпълнява любимите си песни, включително "Амен", с която представя Израел на Евровизия през 1995 година. Впоследствие тази песен се превръща в своеобразен химн на еврейските общности по света.
Лиора е любител на керамиката и занаятите, затова след срещата си с инж. Панов, посети Самоводската чаршия, за да види обичаите на Еньовден и да мине за здраве под венеца със 77 билки. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.