25.06.2014 10:00

“Не се предавай!“ с куклен театър "Весел"

В съботния афиш на куклен театър "Весел" на 28 юни, събота, от 11:00ч., в читалище „Искра” във Велико Търново, ще представят последния спектакъл за сезона. “Не се предавай!“ е едно от любимите заглавия в репертоара на театър "Весел". Драматизацията и постановката са на Маргарита Маринова, а режисурата и музикалното оформление - на Веселин Василев. Автор на куклите и маските в спектакъла са на Стефка Кювлиева, а звуковото пространство – на Петър Атанасчев. “Не се предавай!“ е интерактивно шоу с участието на Веселин Василев.
На всяко дете се случва понякога, когато губи в играта, да се откаже, но тогава един вълшебен глас му нашепва тихичко "Не се предавай". "Не се предавай !" е заглавието на шоу-спектакъла, в който децата участват с удоволствие и побеждават. Актьорът, в търсене на непринуден диалог с публиката, неусетно включва малките зрители в игрите – музикални, театрални, словесни и двигателни, а куклените етюди са своеобразен финал на детския празник надпревара.
Спектакълът е в репертоара на театър "Весел" от 1998 година. През май 2007 година с "Не се предавай !" театърът гостува на Деветия Национален фестивал на детската книга в Сливен. Това е поредният спектакъл на куклен театър "Весел", представен на куклената сцена за семейна публика.
Първата премиера на куклен театър "Весел" е през 1998 година. Някои от постановките са реализирани с финансовата подкрепа на Министерство на културата, РРЦК „Фабриката” и швейцарската културна програма в България. Спектакли на театъра са участвали в програмите на национални и международни фестивали в България, Испания, Австрия, Чехия, Словения, Сърбия, Румъния, Молдова, Русия, Китай. Представления на театър "Весел" са номинирани за най-добър режисьор, най-добър актьор, най-добра актриса. Театърът печели награди за най-добър оригинален спектакъл в Прага, Шанхай, Кишинев и награди за актьорски дует в Ямбол и Москва. В Букурещ "Весел" е удостоен с отличие за промотиране на куклен спектакъл, а в Галац – с приз за разпространение на универсални културни ценности.
Някои от спектаклите в репертоара на "Весел" се играят и на испански, молдовски, руски, английски и румънски език.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.