05.06.2014 15:00

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков откри кръгла маса, посветена на петата годишнина от откриване на Дневен център за деца с увреждания

Заместник-кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков откри в Ритуална зала в общината кръгла маса, посветена на петата годишнина от разкриването на социалната услуга „Дневен център за деца с увреждания“.
Заместник-кмета и директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ г-жа Росица Димитрова приветстваха участниците във форума, посветен на годишнината на една от 20 социални услуги, разкрити и функциониращи на територията на общината.
Господин Карабаджаков приветства децата, родителите и служителите в социалната услуга. Той подчерта колко важни са дейностите, подпомагащи децата със специални потребности.
„Радвам се, че успяхме да реализираме проект за изграждането на асансьор в центъра, който спомага за улесняване на достъпа и дава възможност той да се ползва от всички деца, които се нуждаят от неговата дейност. Ще продължим да полагаме усилия, за да направим дейностите в услугата още по-добри и още по-ефективни“, заяви г-н Карабаджаков.
Росица Димитрова поздрави всички участници във форума и припомни колко дълъг и труден е бил пътя до създаване на центъра. Път, започнал преди близо десет години, за да се увенчае с успех преди пет години. „Убедена съм, че ще честваме още много пъти по пет години на услугата, защото тя е важна не само за децата и родителите, а за цялата ни общност“, каза г-жа Димитрова.
Ритуална зала в сградата на общината бе украсена с рисунки на деца, посещаващи Дневният център и създадени в рамките на часовете по арт-терапия. Тези рисунки ще бъдат експонирани в следващите няколко дни в Павилиона на Щастието в парк „Марно поле“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.