06.06.2014 12:30

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков участва в конференция за общинска стратегия за ромска интеграция

В Община Велико Търново се проведе заключителна конференция за изработване на общинските стратегии за интеграция на ромите. Заместник-кмета на общината г-н Ганчо Карабаджаков приветства участниците в конференцията. „Радостен съм от възможността да бъдем домакин на това събитие в деня, в който предстои да открием XI издание на международен детски ромски фестивал „Отворено сърце“. Това е една от илюстрациите на политиката ни да работим ефективно за малки, но реални стъпки, които подпомагат процеса на интеграция на ромите. Илюстрация на правилната ни стратегия да насочим усилията си към децата и младите хора, към възможността да получат образование, квалификация и професия, за да се интегрират успешно в общественият живот“, каза заместник-кмета г-н Карабаджаков.
Председателят на Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ Деян Колев благодари на г-н Карабаджаков и на Община Велико Търново за успешната и ефективна интеграционна политика в Старата столица, общината и региона. „Велико Търново е община, която е много напреднала в този процес и е успешен модел в своята интеграционна политика по отношение на ромите за много общини в страната“, каза Деян Колев.
Форумът продължи със споделяне на позитивни практики и политики в областта на ромската интеграция между представители на институции и ромски организации от страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.