07.03.2014 16:00

Заместник-кметът по икономическо развитие Снежана Данева обсъжда с жителите по населените места програма „Местни инициативи" 2014

От днес стартира първата обиколка на заместник-кмета Снежана Данева по населените места в общината, на която бяха огледани и обсъдени конкретни места, помещения и съоръжения, попадащи като допустими в програмата за финансиране на малките населени места „Местни инициативи”.
На посещението в селата Леденик, Шемшево, Пушево, Ветренци, Балван, Ново село и Момин сбор кметовете на населените места, заедно с вносителите на проектите предложения – читалищни настоятелства, сдружения, инициативни групи и граждани обсъдиха със Снежана Данева своите предложения за повишаване благосъстоянието на жителите и селата. Целта на програмата е да финансира проекти, които в най-голяма степен удовлетворяват нуждите на хората по селата и също така отговарят на условията за целесъобразност и ефикасност на разходваните средства.
От днешната среща стана ясно, че тази година селата ще включат в проектните си предложения изграждане на детски площадки, спортни съоръжения, кътове за отдих, разширяване на пенсионерски клубове, също така и надграждане на реализирани вече проекти по „Местни инициативи" от миналата година.
Програма „Местни инициативи” на Община Велико Търново стартира през 2009 година с 50 хил. лева финансиране. През 2014 година тези средства са вече 240 хил. лв. Програмата с цел подпомагане и ангажираност на населените места е включен и собствен принос до 20 % от предвидената сума. Срокът за подаване на предложенията е 14 март 2014 година. Очаква се тази година всичките 36 населени места в общината да подадат проекти за одобрение.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.