19.02.2014 16:00

Среща на ръководството на РУ ”Полиция” Велико Търново и кметове и кметски наместници от Община Велико Търново

На работна среща между представители на РУ „Полиция” и кметовете на населени места бе представен отчет за съвместните дейности през 2013 година и маркирани мероприятията и работата през настоящата година. На срещата присъстваха директорът на районното управление гл. инспектор Димчо Димов, началникът на „Охранителна полиция” гл. инспектор Валентин Къндев, както и инспектор Емануил Манолов от „Охранителна полиция” на РУП, и началниците на полицейските участъци в селата Ресен, Балван, Килифарево - ст. инспектор Марин Маринов, инспектор Тодор Тодоров, инспектор Светослав Савов.
На срещата бяха представени подробно дейностите през изминалата 2013 година и обективната обстановка по населени места. Отчетен бе спад на престъпления, насочени към личността и относително спокойната среда по населените места в общината, както и повишената разкриваемост на престъпления спрямо 2012 година. Сериозен акцент бе поставен на кражбите на имущества и вещи, както и на телефонните измами, въпреки предприетите съвместни превантивни мерки. Актуалните въпроси и през настоящата година остават превантивните мерки, свързани с кражбите от частни домове, бездействието на собствениците на частни имоти, вандалските прояви, незаконната сеч.
Особено внимание бе обърнато на добрата работа и взаимодействие между местната власт и полицията в лицето на кмета на общината, кметовете по населени места и районните инспектори. Добрата работа бе изтъкната с увеличаването на разкриваемостта на престъпленията след своевременно подадени сигнали от кметовете.
Кметовете и кметските наместници от Община Велико Търново получиха благодарности и за успешното реализиране на съвместните проекти - Центрове за работа с деца, лятна полицейска академия и видеонаблюдението.
Районното полицейско управление и Община Велико Търново апелират гражданите да подават своевременни сигнали за нередности към органите на МВР. От районното управление заявиха също, че през 2014 година приоритет ще бъде активирането на комуникацията с гражданите и намаляване проявите на битова престъпност.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.