19.01.2013 17:00

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов предприема спешни мерки за подпомагане на 6 семейства пострадали при пожар

  На 19 януари /събота/ в квартал „Асенов” е възникнал пожар, при който са изгорели 3 жилищни бараки.

На мястото на произшествието е пристигнал кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов, който е получил информация за произшествието от граждани на квартал „Асенов”.

При първоначалния оглед се предполага, че пожарът е възникнал в следствие ползване на неизправен отоплителен електрически уред.

Бараките се намират върху парцел, който е държавна собственост, а обитателите им са работници на бившето предприятие „Победа”.

Всички 16 души, от 6-те семейства, обитавали бараките в момента са настанени при свои роднини и близки. Почти всичкото им имущество и документи са изгорели. 4 деца от семействата, обитаващи бараките са в училищна възраст.

В понеделник сутрин кмета на Община Велико Търново свиква специална  комисия, която да предприеме всички необходими мерки, за да се помогне на пострадалите семейства. Техни представители ще вземат участие в работата на комисията, за да кажат какви са най - належащите им нужди. Ще бъде организирана дарителска акция, в полза на пострадалите, както и за осигуряване на необходимите условия на 4-те деца, за да имат възможност да продължат да ходят на училище.

Ще бъдат предприети всички необходими мерки  на пострадалите бързо да бъдат издадени временни удостоверения за самоличност.

Обмисля се създаването на специален фонд за временно настаняване и подпомагане на пострадали при бедствия и аварии.

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.