26.05.2015 21:00

Даниел Панов откри първият парк в зона В и детска площадка

Под тихият майски дъжд кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, заедно със заместник-кмета на общината г-жа Снежана Данева-Иванова откриха новоизграденият парк, детска и спортна площадка в квартал зона „В“.
Обекта е сред първите завършени и открити по проект „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.
С общо 7 279 111, 49 лв. за 14 обекта на територията на Велико Търново чувствително е подобрена градската среда и са създадени много по-добри условия за отдих, спорт и безопасна игра на децата.
„Тук, в зона „В” за съжаление дълги години не са правени инвестиции в публичната инфраструктура и благоустрояването, и квартала имаше сериозна необходимост от паркова среда, детска и спортна площадка.
В рамките на проекта за пръв път в историята на квартала е изграден парк и детска площадка с обща площ от 2 458 квадратни метра, на стойност от 380 000 лв. Изградена е и модерна автоматизирана поливна система, която ще поддържа зеленината в парка в добър вид при всякакви метеорологични условия.
В него жителите на квартала ще могат да почиват в приятна и спокойна атмосфера. Децата ще имат добре оборудвано и обезопасено пространство за своите весели и безгрижни игри.
Паркът ще се превърне и в пространство, където ще бъдат организирани обществени, културни събития, както и събития за най-малките жители на квартала. Той ще стане естествен център на социалният и културен живот в квартала.
"Пожелавам ви със здраве и радост да го ползвате и да го пазите“, обърна се към присъстващите жители на квартала кмета на общината Даниел Панов.
Малчуганите от ОДЗ „Ален мак“ получиха като подарък от кмета две огромни торби с играчки за детската градина.
След откриването и прекрасният танц на мажоретният състав на ОДЗ „Ален мак“ кмета на общината почерпи възпитаниците на детското заведение с вкусни сладкиши в сладкарница в Старата столица.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.