Награждаване на победителите в конкурс за изработване на разделител за книга на тема „Тютюнът замърсява...”

На 8 юни 2022 г. в РЗИ – Велико Търново се състоя награждаване на победителите в конкурс за изработване на разделител за книга на тема „Тютюнът замърсява…”, посветен на Световния ден  без тютюнопушене – 31 май 2022 г.
Инициативата се организира в рамките на „Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2021-2025 г.)“ и Общинската програма „Здрави деца в здрави семейства“. Целта е да провокира интереса на учениците по темата тютюнопушене; да даде възможност за изява на творческата им индивидуалност и да развие креативното им мислене за здравословен начин на живот без тютюн.
В конкурса са представени 127 творби за книга.
Автори на произведенията са над 100 ученици от 2 до 11 клас на 7 училища в Община Велико Търново:  ОУ „Христо Ботев”, ОУ „П. Евтимий”, СУ „Владимир Комаров”, СУ „Емилиян Станев”, ПГ по моден дизайн,  ПХГ „Св. св. Кирил и Методий” и ПГСАГ „Ангел Попов” в гр. Велико Търново.
Победителите в отделните възрастови групи получиха грамоти и награди, осигурени от Общинска програма „Здрави деца в здрави семейства”. Наградите връчиха Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, д-р Евгения Недева – директор на РЗИ-Велико Търново.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.