Изложба на тема "Кърменето - днес и през вековете"

Icon Изложба на тема "Кърменето - днес и през вековете" (411,3 KB)
В подкрепа на Световната седмица на кърменето /1-7 август/ Община Велико Търново, съвместно с Регионална здравна инспекция-Велико Търново, Младежки дом-Велико Търново и Център за родители „Happy Mums“ организира изложба на открито на тема „Кърменето днес и през вековете“.
 Произведенията на участниците в изложбата бяха представени днес /3 август/ в парк „Дружба“ на традиционния празник на открито, който се провежда за 13-та поредна година. В изложбата бяха включени авторски стихове, снимки и репродукции изобразяващи кърменето в българското и световно изкуство.
Началото на празника с предстоящите изненади обяви г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, която заяви, че Община Велико Търново подкрепя и се присъединява към глобалните инициативи за популяризиране на ползите от кърменето и се стреми да осигури услуги в подкрепа на децата и техните семейства. Тя отбеляза, че старт в събитията посветени на седмицата на кърменето бе даден от Общностен център за деца и родители „Царевград“, където екипа на услугата, съвместно с Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" и изявени консултанти по кърмене проведоха на 31 юли беседа по въпросите за кърменето, с участието на 13 бременни жени и майки.
За своето участие с авторски творби, 20 от участниците в изложбата „Кърменето днес и през вековете“ получиха подаръчни ваучери, осигурени със средства от програма „Здрави деца в здрави семейства“ на Община Велико Търново.
Приветствие към кърмещите майки и бъдещи такива, уважили празника, отправиха д-р Светлана Моминска - представител на Регионална здравна инспекция и г-жа Тони Калушкова - създател  на Център за родители „Happy Mums“, които дадоха и съвети на младите майки къде могат да се консултират по въпроси свързани с кърменето, трудностите и тяхното преодоляване.
Като на празник присъстващите майки, деца и бременни получиха много подаръци и имаха възможност да се включат в томбола с награди, осигурени от Център за родители „Happy Mums“.
От 1-ви до 7-ми август в Световен мащаб за 29-ти пореден път се провежда Световната седмица на кърменето - глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето, като през настоящата 2021 година мотото е „Защита на кърменето - споделена отговорност".

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.