„Детството – магичната сфера на живота“ красиво мозаечно пано посреща деца и родители в Детска ясла „Щастливо детство“

„Детството – магичната сфера на живота“ красиво мозаечно пано, което вече посреща деца и родители на входа на Детска ясла „Щастливо детство“. Автор на творбата е Симона Йорданова – дипломант от катедра „Стенопис“ към Факултет по изобразително изкуство (ФИИ) на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, която сподели, че е намерила най-подходящото място за реализиране на своя проект, чрез който се чувства близо до децата. С подкрепата и под ръководството на проф. д-р Владимир Аврамов и ас. Иванов, дипломантката дава дълбочина на своята творба и чувство за движение.
С пожелания за здраве, нови творчески успехи и да запази детското в себе си, заместник-кмета на Община Велико Търново, Нейко Генчев приветства авторката.
Уникалното произведение е трети успешно завършен проект в детска ясла на територията на общината, реализиран съгласно договор за сътрудничество в сферата на културата между Община Велико Търново и Факултета по изобразително изкуство към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.
„Нека има повече красота в заобикалящия ни свят, защото тя е гаранция за успяващи деца“, пожела на всички присъстващи г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности  и здравеопазване“.
На събитието присъстваха проф. д-р Димитър Димитров - заместник-ректор по международната дейност на ВТУ, преподаватели и студенти към катедра „Стенопис“ към ФИИ, директори на детски ясли и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.