06.02.2014 11:00

Даниел Панов апелира към кметовете в общината за превенция срещу нов вид измами

Във връзка със зачестилите напоследък случаи на опити за нов вид измами кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов изпрати писма до всички кметове и кметски наместници на територията на общината с апел да предприемат всички възможни превантивни мерки.
В населени места в съседни области са регистрирани сигнали за случаи, в които лица, представящи се за служители на културни институции обикалят домовете на хора в малките населени места с предтекст, че са изпратени да направят описи и да „подпомогнат” собствениците на старинни вещи с историческа стойност при попълване на необходимите декларации.
Във връзка с този нов опит за измамни схеми кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се обръща към всички кметове и кметски наместници с призив да направят съобщения по местните радиоточки, да изготвят листовки и да информират жителите чрез мрежата от Клубове на пенсионера и инвалида, чрез търговските обекти. При регистриране на опити за измами жителите да не допускат тези лица в домовете си и своевременно да сигнализират на телефон 112.
Кмета на общината обръща внимание на необходимостта да бъде проведена сериозна информационна и разяснителна кампания, като превенция срещу евентуални опити за кражби, грабежи и други посегателства.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.