16.08.2013 16:00

Арт инвитро в градска среда представиха ученици

   Мащабна инсталация „Инвитро в градска среда“ изградиха в центъра на Велико Търново възпитаници на три художествени гимназии. Творбата е по програма за подготовка в областта на съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелно пространство“. Авторите, ученици от  гимназиите за приложни изкуства "Тревненска школа" - Трявна, "Св. Лука" - София и "Проф. Венко Колев" – Троян, са стипендианти по мярка „Закрила на деца с изявени дарби“ на Министерството на културата.

Инсталацията пред Факултета по изобразително изкуство е провокация към жителите и гостите на Велико Търново за осмисляне на съвременното художествено присъствие в обществените градски пространства. Със своеобразно „инвитро оплождане“ на естетическите нагласи и представи се търси мястото на художниците и изкуството в съвременното общество, сподели д-р Добрин Атанасов, ръководител на уъркшопа.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България и е част от фестивала "Арт лято 2013" в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.