26.08.2013 14:30

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков се срещна с посланика на Република Корея Шин Менг-хо

   Днес на насрочена визита заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабадажаков се срещна с  новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Корея у нас Шин Менг-хо. Посланикът бе придружен от международния ПР експерт г-н Максим Бехар.
На срещата бяха обсъдени отношенията между град Велико Търново и Република Корея, както и възможности за бъдещо сътрудничество в различни сфери от социално-икономическия живот. Беше изтъкнато и доброто сътрудничество между общината и посолството, чрез което бе осъществен контакт с град Намянджу, чийто географски и архитектурни особености се допълват с тези на Велико Търново. Градът би бил добра възможност за в бъдеще при установяване на отношения за побратимяване.
Господин Карабаджаков представи основните приоритети на град Велико Търново пред Негово Превъзходителство Шин Менг-хо като подчерта усилията на общината и гражданите през последната година в надпреварата за номинацията - Европейска столица на културата за 2019 година. По думите на заместник-кмета концентрирането на ресурси с висок икономически, културен и социален потенциал в рамките на една година неминуемо би довело на спечелилия град високи ползи и добавена стойност.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.