23.05.2013 15:00

Събития на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” за периода 27 май - 1 юни

27.05.2013 г. от 10:30 часа в  стая 221 в Община Велико Търново
Работна среща с центровете за работа с деца и младежи на територията на Община Велико Търново, като на срещата ще бъде обсъдено стартирането на полицейската лятна академия за деца и младежи в населените места на територията на Община Велико Търново. Присъстващи ще са  г-жа Росица Димитрова - директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, г-жа Благовеста Факирова - главен специалист в дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, г-жа Теодора Калейнска - сдружение „Европейски информационен център”, представител на МВР гр. Велико Търново, кметове на населени места в Община Велико Търново и уредници на центрове за работа с деца и младежи.
 
 
28.05.2013 г. от 17:30 часа в Ритуална зала - Община Велико Търново
Втора „Борса на проекти и идеи” във Велико Търново, организирана от фондация „Лале” в сътрудничество с граждански организации от града и региона с подкрепата на Община Велико Търново. Бизнеса и гражданските организации ще намерят възможност за сътрудничество като търсят и предлагат материали, услуги и доброволен труд. Ползата за бизнеса от участието в борсата са срещи с нови партньори, достъп до нови ресурси и мрежи от контакти, достигане до нови потребители, добра бизнес репутация, участие в развитието на местната общност, обществено признание. На Борсата има само едно правило - не се говори за пари и не се търсят пари!
 
 
На 29.05.2013 г. от 11:00 часа в сградата на „Дневен център за деца с увреждания” на ул. „Г. Измирлиев” № 2 (в сградата на СОУ „Г. С. Раковски”) гр. Велико Търново, ще бъде открит кът за сензорна терапия. Средствата за оборудване и обзавеждане на къта за сензорна терапия са осигурени от Лайънс клубовете в град Велико Търново, чрез проведеният благотворителен арт фест „Цветята на България” и сдружението на родителите на деца с увреждания „Виктория 04”. Обзавеждането на този кът е поредната стъпка в посока създаване на повече възможности за развитие на ресурсите на децата със специални потребности и подобряване на качеството на грижата за тях.
 
 
30.05.2013 г. от 10:00 часа  в Дом за стари хора „Венета Ботева” гр. Велико Търново
Тридесет и четвърти рожден ден на Дом за стари хора „Венета Ботева” гр. Велико Търново, отпразнуван с празнична програма, подготвена от талантите на дома, която ще се проведе под мотото „Като две капки вода”.
 
 
30 - 31.05.2013 г.  в хотел „Етър” гр. Велико Търново
Начало 30.05.2013 г. - 12:00 часа хотел „Етър” гр. Велико Търново
Трета междурегионална среща за обмяна на опит на центровете за обществена подкрепа в областите – Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Шумен, Търговище, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Смолян, Русе и София.
 
 
 
01.06.2013 г. от 08:00 часа до 10:00 часа  лъчеви туристически походи до хижа „Ксилифор”
- от квартал Асенов  (църква „Свети четиридесет мъченици”)
- от село Арбанаси - югоизточния край
- от автобусното обръщало до ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”
- от телевизионната кула до с. Арбанаси
- от с. Шереметя
Трети етап на кампания „Движи се и победи - Пролет 2013” в рамките на програма СИНДИ - детска компонента „Здрави деца в здрави семейства”, до Ксилифор (маршрут по избор). Организатори на проявата: Община Велико Търново, РЗИ - Велико Търново, туристическо дружество „Трапезица - 1902” гр. Велико Търново и младежки дом - Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.